10.1.07

Chilessä osa 2

Lähdimme viettämään joulua Chillaniin Katinan perheen luokse (Katina oli aikaanaan vaihtarina Suomessa ja asu Santaloilla).


Voi sitä nautiskelun määrää! Uima-altaallaa loikoilua, Katinan isän Alexin grillilaamaa lammasta (NIIN hyvää!), tuoreita kirsikoita, hunajameloonia, Chileläisten viinien juomista ja mahtavaa seuraa! Voi että! Tärkeintä tietysti: pääsimme ratsastamaan!! Kaikki olivat ratsailla (jopa heppataustastani alati muistutteleva Timpsu) ja hauskaa oli.


Jouluna tanssittiin perinteisiä Chileläisiä tansseja talon isännän ja Katinan johdolla. Elegantti tanssi muuttui kehoissamme hieman epämääräiseksi hyppelyksi ja käsien viuhtomiseksi mutta ei se mitään – tunsimme kaikki varmasti olevamme lähempänä chileläisyyden ydintä. Pöytä notkui ruoasta ja talon väki piti huolen siitä ettei lasi ollut tyhjänä. Lauloimme tietysti myös suomalaisia joululauluja (sanojen muistaminen on yllättävän vaikeaa) ja chileläiset lauloivat vuorostaan omia lauluja. Ilta päättyi espanjankieliseen karaokeen.


Kotiin lähtö tuli yhtäkkiä ja vähän liian pian. Oli matkustettava ensin viisi ja puoli tuntia Santiago de Chileen josta (tuntien odottelun jälkeen) bussilla 22 tuntia Buenos Airesiin. Siellä oli vietettävä koko päivä, lento Rioon lähti vasta myöhään illalla. Jos en olisi ollut kamalan oksennustaudin kourissa matka olisi mennyt ehkä vähän sujuvammin. Sairastellessa hujahti meidän vuosipäiväkin! Hm!


Toisaalta: kotona oli kiva köllähtää omaan sänkyyn, nukkua pois vatsatauti ja väsymys sekä hämmästellä turistien täyttämää kaupunkia.. Viimeaikaisista väkivaltaisuuksista huolimatta (ois muuten kiva tietää miten niihin on reagoitu Suomen medioissa..?) kaupunki valmistautui kovaa kyytiä vaihtuvaa vuotta varten.

4 kommenttia:

Muriel kirjoitti...

Meitsi luki Rion uusimmista kujeista Vice sivuilta. Kiitti synttarionnitteluista. Ikava on kova!

Anna V. kirjoitti...

Täällä on ollut pari kertaa vähän pikku-uutista isompia juttuja siitä, että taas ne mättää toisiaan. Syitä/taustoja ei oltu ruodittu. Sitten on uutisoitu kans tulvista ja mutavyöryistä. Molemmat oli ainaskii Radio Helsingin ääniuutisissa aikanaan.

Miten teillä nykyään menee? ootte jäljessä noissa jutuissa. Halutaan uudenvuodentietoa, ja siitäkin on jo pari viikkoa! Nyt skarpatkaa;)

Mulla alkaa vähitellen maha kasvamaan. Lähetän heti kuvan kun se näkyy oikeasti. Hoo olen pian mastodontti.

Anonyymi kirjoitti...

Tyyppi!

Äkkiä niitä mahakuvia sitte!!
Luvataan olla enemmän ajan tasalla jatkossa mutku Tinptsku tekee vaa kaikkii töitä eikä ymmärrä et blogi on paljo tärkeempi. Ja sit kaikki saa vaan kokoajan ykspuolista infoo ku mä kirjotan. Mut seuraavan jutun on kirjottanu Timpsu. Jee! Hurraa sille!

Unknown kirjoitti...

Olipa ihana lukea nama Chile-jutut. Oli niin loistavaa, etta oltiin taalla kaikki ja saatiin viettaa joulua yhdessa. Myos kahden perheen omaaminen oli loistojuttu.

Oltiin Katjan kanssa Valparaísossa kolme paivaa. Se on uskomatonta miten rakastun siihen kaupunkiin joka kerta enemman. Vaihovuosi sinne on siis suunnitteilla. En ole ehka ikina kavellyt niin paljon kuin me kaksi niiden kolmen paivan sisalla.