8.11.06

Vesiputouksella

Yksi päivä Ilha Grandella kävimme Feitiçeiran vesiputouksella. Ensin tunti ylämäkeä ja sitten puoli alamäkeä. On hyvä lähteä aikaisin, sillä kuudelta ei ole vielä niin kuuma kavuta, ja kun saapuu aikaisin, niin saa nauttia vesiputouksesta ihan omassa rauhassa ennen kuin muut tulevat.


Tämä on noin 15-20 metriä korkea, mutta siinä ei ole kunnon allasta jossa voisi uida. Vesihierontaa saa kyllä, jos pystyy kulkemaan pauhun ja kylmän veden läpi. Varsinkin kuumana päivänä vesiputouksilla on mielestäni kivempaa kuin rannalla, koska metsän sisällä ”on kuin laittaisi ilmastoinnin päälle” (niin kuin ystäväni Gil kerran sanoi) ja makeasta vedestä ei jää iho tahmaiseksi niin kuin merivedestä.


Kun muita ihmisiä alkoi tulla kipusimme putouksen yläpuolelle, missä oli pieni vesiliukumäki ja ihania isoja sähkönsinisiä perhosia, jotka lentelivät eestaas joen vartta. Leikittiin Tarzania ja Janea liaaneilla.


Abraãon lähellä on joessa mukava suvantokohta, johon paistaa aurinko ja kallioilta pystyy hyppimään veteen. Käytiin siellä vikoina päivinä aika monta kertaa.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nice jump!